Від 300 на добу до 14 тисяч: Степанов розповів, як зросла кількість тестувань на коронавірус

Від 300 на добу до 14 тисяч: Степанов розповів, як зросла кількість тестувань на коронавірус

Фото: pixabay.com

Коли почалася пандемія коронавірусу, виник не тільки дефіцит лабораторій, але й профільних фахівців, заявив очільник МОЗ.

В Україні Міністерство охорони здоров'я за три місяці збільшило кількість лабораторій для тестів на коронавірус COVID-19 з 3 до 69, а кількість ПЛР-тестувань на добу - від 300 до 14 тисяч.

Про це у суботу, 4 липня, повідомив очільник МОЗ Максим Степанов на щоденному брифінгу, передає пресслужба відомства.

"Коли в Україні розпочалася епідемія, то в країні фактично повністю була знищена епідеміологічна служба і лабораторна інфраструктура. На той час з роботою з ПЛР-тестами займалося 3 лабораторії. Сьогодні їх 69. На початку квітня, коли я став міністром, в державі проводилося 200-300 ПЛР-тестів на добу. Сьогодні цей показник складає до 14 000 тестувань на добу", -  сказав Степанов. 

Коли почалася пандемія коронавірусу, виник не тільки дефіцит лабораторій, але й профільних фахівців, заявив Степанов.

"Ми зараз дуже швидко набираємо нових лікарів, ми відроджуємо службу і попереду великий шлях. Звичайно, в  нас виникають питання до окремих областей щодо терміну очікування результатів ПЛР-тестування. І ми про це чесно і відверто кажемо, це виникає у великих містах, наприклад у Львові та Києві. Ми одразу вирішуємо ці питання, одночасно збільшуючи потужності і можливості цієї служби", - додав Максим Степанов.

Як повідомлялося раніше, міністр охорони здоров'я Максим Степанов переконаний, що Україна подолає епідемію коронавірусу.

Тестування вакцин від коронавірусу: що насторожує вірусологів і коли чекати порятунку

Тестування вакцин від коронавірусу: що насторожує вірусологів і коли чекати порятунку

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація