Виборчком Польщі підтвердив, що президентські вибори в країні не відбулися

Виборчком Польщі підтвердив, що президентські вибори в країні не відбулися

Фото: Associated Press

Маршал польського Сейму має два тижні на те, щоб визначитися із новою датою голосування.

У Республіці Польща президентські вибори, які були заплановані на 10 травня, офіційно не відбулися.

Про це повідомляється у постанові Державної виборчої комісії Польщі, пише RMF24.

"Не було можливості проголосувати за кандидатів, - йдеться у повідомленні. - Зараз маршал польського Сейму Ельжбет Вітек має 14 днів, щоб оголосити нову дату виборів".

Раніше президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про проведення виборів глави держави дистанційно, зокрема, за допомогою пошти. Виборці зможуть взяти участь в голосуванні, поклавши конверт із бюлетенем до спеціальної поштової скриньки. 

Закон про голосування поштою 6 квітня ухвалив польский Сейм, проте 5 травня його відхилив Сенат. Після цього законопроєкт повернувся до нижньої палати. У четвер, 7 травня, законопроєкт підтримали більшість парламентаріїв. За нього, зокрема, віддали свій голос 236 депутатів.

Перший тур виборів президента мав відбутися 10 травня, але правляча коаліція домовилася про перенесення голосування, зокрема через пандемію коронавірусу. У тексті документу також йдеться про те, що рішення прийнято у зв’язку з тим, що опозиція відкинула усі пропозиції правлячої більшості щодо проведення виборів у конституційні терміни.

Нова дата виборів досі не визначена, попри те, що повноваження чинного президента країни закінчуються влітку 2020 року. Очікується, що голосування відбудеться в червні або липні.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація