Верховна Рада 17 листопада вирішуватиме долю карантину вихідного дня

Верховна Рада 17 листопада вирішуватиме долю карантину вихідного дня

Фото: Associated Press

У парламенті звітуватиме глава Кабміну Денис Шмигаль.

Доля карантину вихідного дня сьогодні, 17 листопада, може вирішитися в Раді: там звітуватиме прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 17 листопада.

Одночасно під будівлею парламенту планують продовжити свій протест проти таких обмежень підприємці. До слова, збиралися вони в урядовому кварталі і напередодні. Люди нарікають, що саме на вікенд припадає левова частка їхніх заробітків. Саме тому дрібні підприємства таких обмежень просто не переживуть.

Своєю чергою, у парламенті мають до уряду кілька пропозицій щодо карантинних заходів. Наприклад, повідомляти про впровадження певних обмежень щонайменше за тиждень, а локдаун на вихідні взагалі скасувати. Сьогодні під час засідання, коли заслухають прем'єра , мають вирішити, що саме рекомендувати уряду.

До слова, це буде єдине засідання парламенту на тижні. Нині 27 нардепів хворіють на коронавірус. Зокрема, й голова Верховної Ради Дмитро Разумков та його перший заступник Руслан Стефанчук.

Доля карантину: у парламенті мають до уряду пропозицію скасувати локдаун на вихідні

Доля карантину: у парламенті мають до уряду пропозицію скасувати локдаун на вихідні

Нагадаємо, Кабінет міністрів 11 листопада ухвалив рішення про запровадження в Україні від 14 до 30 листопада жорсткого карантину вихідного дня та посилення загальнодержавного карантину для боротьби зі стрімким поширенням COVID-19. Працюватимуть продуктові магазини, транспорт, АЗС та станції з ремонту транспортних засобів, аптеки, заклади, які надають фінансові послуги, й оператори поштового зв'язку. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація