Велика Британія починає масову вакцинацію від коронавірусу

Велика Британія починає масову вакцинацію від коронавірусу

Фото: Associated Press

Людей будуть вакцинувати препаратом, спільно розробленим німецькою компанією BioNTech та американською компанією Pfizer.

Велика Британія починає масову вакцинацію від коронавірусу.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 8 грудня. 

Вже сьогодні у країні почнуть робити щеплення пріоритетним категоріям населення. Зокрема, такими вважають працівників і мешканців будинків для літніх, медиків і людей старших за 80 років. Вакцинуватимуть їх препаратом, спільно розробленим німецькою компанією BioNTech та американською компанією Pfizer. Очікується, що 800 тисяч доз цієї вакцини будуть доступні у країні вже протягом першого тижня щеплень.

Слід зауважити, що Велика Британія - одна з найбільш постраждалих від коронавірусу країна Європи. Там хвороба забрала понад 61 тисячу життів.

Велика Британія починає масову вакцинацію від коронавіруса

Велика Британія починає масову вакцинацію від коронавіруса

Першу вакцину країна схвалила ще 2 грудня. До слова, у США та країнах Євросоюзу препарат цього ж виробника та вакцини конкурентів ще перебувають на стадії отримання дозволів.

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує не змушувати людей робити щеплення від COVID-19. Водночас урядам варто спрямувати зусилля на те, щоби збільшити рівень довіри до вакцинації. Наполегливу рекомендацію зробити щеплення можуть отримати, наприклад, медики у відділеннях інтенсивної терапії. У даному випадку вакцинація необхідна для безпеки медпрацівників та пацієнтів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація