Вчені Фінляндії розробляють вакцину від коронавірусу для тварин

Вчені Фінляндії розробляють вакцину від коронавірусу для тварин

Фото: Associated Press

Раніше у Данії знищили 15 мільйонів норок.

Вчені Фінляндії працюють над створенням вакцини, що має захистити від зараження COVID-19 таких тварин, як норки і єнотовидні собаки.

Об'єднання хутрового звірівництва Фінляндії Fifur співпрацює в розробці препарату з дослідницькою групою університету Гельсінкі, зазначається в повідомленні Fifur, опублікованому у вівторок, 12 січня. Про це пише dpa. 

За словами керівниці групи доцентки Тар'ї Сірон, вірус становить загрозу не тільки для здоров'я людей, тож слід швидко і ефективно запобігти його поширенню серед тварин в сільському господарстві, хутряному звірівництві, а також в тваринному світі Фінляндії.

За даними фінської медіакомпанії YLE, фаза тестування вакцини може тривати кілька місяців. На відміну від тваринницьких ферм в інших європейських країнах - зокрема в Данії та Нідерландах - в Фінляндії досі не було виявлено зараження звірів коронавірусом SARS-CoV-2.

Нагадаємо, що стрімке поширення коронавірусу на тваринницьких фермах змусило владу Данії піти на радикальні заходи - з метою недопущення подальшого поширення хвороби було знищено понад 15 мільйонів хутряних звірів, зокрема, норок.

Крім того, влада країни заборонила до кінця 2021 року розведення хутряних звірів. Водночас тіла вбитих норок викопають. Рішення ухвалили у зв'язку із екологічною небезпекою для ґрунтових вод і прилеглих озер біля місць масового поховання тварин. 

На початку січня у декількох горил із сафарі-парку в американському місті Сан-Дієго штату Каліфорнія виявили захворювання на COVID-19. Це перший відомий світу випадок зараження приматів коронавірусом. 

У Данії знищать понад 15 мільйонів норок через новий штам коронавірусу

У Данії знищать понад 15 мільйонів норок через новий штам коронавірусу

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація