Вакцина від COVID-19: фармкомпанія Moderna зробила гучну заяву

Вакцина від COVID-19: фармкомпанія Moderna зробила гучну заяву

Фото: Associated Press

У компанії запевняють, що їхня вакцина добре переноситься і не викликає сумнівів у безпеці.

Американська компанія Moderna у понеділок, 30 листопада, подасть заявку на використання своєї вакцини у Сполучених Штатах. Її розгляне Управління з контролю якості харчових продуктів і лікарських засобів (FDA).

Як повідомляє пресслужба компанії, ефективність вакцини від коронавірусу, яка була розроблена , при первинному аналізі склала 94,1%. Водночас ефективність препарату у разі тяжких випадків захворювання склала 100%.

"У випробуваннях вакцини брали участь понад 30 тисяч добровольців. З них коронавірусом заразилися 196 людина - це 185 добровольців, які отримали плацебо, та 11 осіб, які отримали вакцину. Таким чином, ефективність препарату становила 94,1%", - йдеться у звіті.

Також серед учасників дослідження важкою формою COVID-19 перехворіли 30 осіб. Всі вони були в групі, що отримала плацебо. Серед добровольців, які отримали вакцину, ніхто коронавірусом у важкій формі не захворів, що говорить про 100% ефективності вакцини при подібних випадках.

Крім того, серед тих, хто отримав плацебо, від коронавірусу померла одна людина.

Своєю чергою, після того, як з огляду на останні результати досліджень виникло питання щодо рівня її ефективності, вакцину від коронавірусу, розроблену вченими Оксфордського університету спільно з компанією AstraZeneca, відправили на додаткову перевірку британського Агентства з контролю лікарських засобів і виробів медичного призначення (MHRA).

COVID-19 у світі: Британія готується до вакцинації, а у Франкфурті протестували проти карантину

COVID-19 у світі: Британія готується до вакцинації, а у Франкфурті протестували проти карантину

Повʼязані теми:

Наступна публікація