Вакцина проти коронавірусу: Зеленський повідомив, скільки Україна отримає доз від "Sinovac" та в рамках COVAX

Вакцина проти коронавірусу: Зеленський повідомив, скільки Україна отримає доз від "Sinovac" та в рамках COVAX

Фото: Associated Press

МОЗ уклало контракт з китайською компанією "Sinovac".

Президент України Володимир Зеленський повідомив, скільки Україна отримає доз вакцин проти коронавірусу від китайської компанії "Sinovac Biotech".

Про це він 31 грудня написав на своїй сторінці у Facebook.

"У новинах це вже є. Це справді важливо. Але хочеться додати декілька особистих коментарів. Держава домовилась про пряме постачання дійсно надійної вакцини – від китайської компанії "Sinovac Biotech". Це досвідчена компанія. Вона виробляє щороку сотні мільйонів доз різних вакцин, їхня якість визнана у світі. Це факт. Простий, надійний, не спекулятивний факт. Незалежно від обов’язкового хайпу з боку політичних чи антивакцинних опонентів", - написав Зеленський.

Голова держави зазначив, що на початку Україна отримає 1,9 мільйона доз від "Sinovac". Це на додачу до 8 мільйонів доз, які ми гарантовано одержимо через глобальний механізм COVAX. Також працюємо над тим, щоб збільшити постачання через COVAX до 16 мільйонів доз. Але продовжуємо переговори й з усіма іншими виробниками вакцин проти ковіду, чия продукція визнана світом як ефективна та безпечна, зауважив Зеленський.

Уряд виділив понад мільярд гривень на вакцинацію від коронавірусу

Уряд виділив понад мільярд гривень на вакцинацію від коронавірусу

"Великий плюс цієї вакцини в тому, що її розробка не була заполітизованим завданням. Вона не використовується для просування чиїхось геополітичних амбіцій. Це ще один факт. Просто надійна вакцина задля життя, а не політична пропаганда заради вигоди", - додав президент.

У новинах це вже є. Це справді важливо. Але хочеться додати декілька особистих коментарів. Держава домовилась про пряме...

Опубліковано Володимиром Зеленським Четвер, 31 грудня 2020 р.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії "Sinovac Biotech" (ред. — Китай) проти респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. "Sinovac Biotech" є найбільшою китайською компанією з виробництва вакцин. Щорічно вона виготовляє від 300 до 500 мільйонів доз вакцин, які схвалені в 34 країнах світу. Компанія розробила та вивела на ринок вакцини проти гепатиту А і В, вірусів грипу, включно з пташиним, паротиту.

Україна закупить понад 2 мільйони доз вакцини китайського виробництва від коронавірусу

Україна закупить понад 2 мільйони доз вакцини китайського виробництва від коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація