В уряді запровадили карантин вихідного дня: як працюватимуть спортзали та фітнес-центри

В уряді запровадили карантин вихідного дня: як працюватимуть спортзали та  фітнес-центри

Фото: Freepik

На всій території країни відмовляються від адаптивного карантину.

З 14 листопада в Україні вводиться режим "карантину вихідного дня". Відповідне рішення було прийняте на засіданні Уряду 11 листопада. 

Нові обмеження на вихідних діятимуть від 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Під заборону потрапили спортзали, басейни, фітнес-центри. 

У зв'язку із розповсюдженням хвороби на всій території країни уряд пропонує перейти від адаптивного карантину до загальнодержавного із обмеженнями, які діяли в попередньому варіанті карантину на територіях із "помаранчевим" рівнем епідеміологічної небезпеки.

Таким чином, на території України на період дії карантину діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 20 кв. м. приміщення, буде під забороною.

У суботу та неділю працюватимуть:

  • Продуктові магазини.
  • Транспорт, АЗС та станції з ремонту транспортних засобів.
  • Аптеки, зокрема ветаптеки.
  • Заклади, які надають фінансові послуги.
  • Оператори поштового зв'язку. 

Нагадаємо, що на період дії карантину також  буде заборонено проведення масових, культурних, зокрема концертних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів, за участю понад 20 осіб. Водночас у разі проведення заходів із кількістю учасників до 20 осіб, організатор повинен забезпечити дотримання між учасниками фізичної дистанції не менш ніж 1,5 метра. 

Карантинні співи: у палаці "Україна" відбувся концерт Валерія Меладзе

Карантинні співи: у палаці "Україна" відбувся концерт Валерія Меладзе

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація