В уряді скасували самоізоляцію для тих, хто в’їжджає з окупованих територій: коли запрацює ця норма

В уряді скасували самоізоляцію для тих, хто в’їжджає з окупованих територій: коли запрацює ця норма

Фото: ДПСУ

Людям, які слідують з окупованих територій, не потрібно буде встановлювати застосунок "Дій вдома".

Від 1 серпня скасовується обов’язкова самоізоляція для громадян, які повертатимуться на підконтрольну уряду України територію з тимчасово окупованих територій. 

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, пише "Українська правда".

"Від 1 серпня набуває чинності постанова уряду (№ 641 від 22 липня - ред.), якою скасовується низка норм, які діяли до цього. Цією постановою внесені зміни до постанов уряду, що регламентують перетин лінії розмежування і адмінмежі з Кримом. Наразі діє обов’язок, що люди, які слідують з окупованих територій, мають встановити застосунок "Дій вдома". Ця норма скасовується", - розповів він.

Водночас Демченко пояснив, що Кабмін залишає за собою право відновити цю норму новим документом у разі необхідності.

Також у вищевказаній постанові №641 щодо обов’язку самоізоляції збільшено кількість виключень для громадян, які в’їжджають на територію України з країн "червоної зони" зі значним поширенням COVID-19. Тепер не підпадають під самоізоляцію особи, які не досягли 12 років, дипломати, ті, хто слідує транзитом, екіпажі вантажних, морських та повітряних суден, інструктори збройних сил держав-членів НАТО.

Водночас обов’язковим для іноземців залишається страховий поліс, але також розширено категорію осіб, яким він не потрібен. Додалися дипломати, представники офіційних міжнародних місій та члени їх сімей, військовослужбовці збройних сил держав-членів НАТО, які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних сил.

Нагадаємо, в Україні 30 липня зранку кількість інфікованих коронавірусом піднялася до 68 794. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на понад тисячу осіб. 

На КПП "Станиця Луганська" кількість людей скоротилася в 15 разів через необхідність відбувати самоізоляцію

На КПП "Станиця Луганська" кількість людей скоротилася в 15 разів через необхідність відбувати самоізоляцію

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація