В уряді готують правову базу для відстеження хворих на коронавірус та контактних осіб - Степанов

В уряді готують правову базу для відстеження хворих на коронавірус та контактних осіб - Степанов

Фото: УНІАН

Максим Степанов заявив, що ефективність відстеження показали країни Азії.

Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство цифрової трансформації розробляють механізми для відстеження хворих на новий коронавірус COVID-19 та тих, хто перебував у контакті із зараженими. 

Про це 23 листопада заявив очільник МОЗ Максим Степанов на телеканалі ICTV.

Міністр зазначив, що для того, щоб запрацювала програма - треба підготувати суттєві зміни до законодавства. За словами Степанова, відстеження може працювати таким чином: якщо на телефон людині надходить повідомлення про контакт із хворим на COVID-19, то вона повинна самоізолюватися. Якщо цього не відбулося - буде передбачений штраф. Така система має працювати автоматично, однак для цього потрібен доступ до персональних даних, каже міністр.

"Ми будемо готувати ці зміни та обговорювати з вами, коли буде вже сформована концепція відстеження хворих на COVID-19 в автоматичному режимі. Але я хочу підкреслити, що це працювало виключно в азійських країнах, але з точки зору епідеміології - це правильно", - заявив Степанов.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що міністерство вимагатиме від уряду локдауну у разі, якщо щоденно в Україні фіксуватимуть 30 тисяч нових хворих на коронавірус. За словами Степанова, за такої кількості хворих медична система не витримає навантаження. 

Нагадують печінку: патологоанатоми показали, як коронавірус змінює легені

Нагадують печінку: патологоанатоми показали, як коронавірус змінює легені

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація