В Україні зменшилася кількість хворих на коронавірус: що кажуть у лікарні та лабораторіях

В Україні зменшилася кількість хворих на коронавірус: що кажуть у лікарні та лабораторіях

Фото: Associated Press

Добова кількість нових інфікувань коронавірусом поступово зменшується.

Минулої неділі в Україні виявили близько 4,5 тис. інфікованих коронавірусом. Хоча ще декілька тижнів тому ця цифра була вдвічі або й втричі більшою.

Чи справді в Україні поменшало хворих на коронавірус та чи зменшується кількістю пацієнтів у лікарнях, розповіли у Сніданку з 1+1.

Добова кількість нових інфікувань коронавірусом поступово зменшується. Якщо раніше українці дивувалися 15 тис.  захворілих, то сьогодні ж подив викликає цифра менша 5 тис. людей. Разом зі статистикою зменшилась і кількість хворих у лікарнях. Це підтверджують у Київській клінічній лікарні №4. 

Проте якщо загальна кількість хворих зменшилась, пацієнтів у тяжкому стані навпаки стало більше. "Дійсно хворих менше, але вони стали більш важкими. Ті, які до нас потрапляють, мають дихальну недостатність. Це 90% таких хворих – кисневі", - каже Тетяна Мостепан, директорка Київської міської клінічної лікарні №4. 

У лабораторіях говорять, що часто люди самі ставлять собі діагноз, не тестуються та воліють просто хворіти вдома. До фахівців йдуть, коли треба підтвердження хвороби, або коли вже почалися ускладнення. "Люди не вважають за необхідне, маючи симптоми, здавати тести. Краще тихенько відлежатіся вдома, перехворіти. Вони не потрапляють до загальної статистики, а за допомогою будуть звертатися, коли стане зовсім погано", - каже комерційний директор лабораторії Микола Скавронський.

Стрімке зменшення статистики: чи справді в Україні поменшало хворих на коронавірус

Стрімке зменшення статистики: чи справді в Україні поменшало хворих на коронавірус

За його словами, наприкінці осені щодня опрацьовували до чотирьох тисяч тестів. Проте вже в грудні цифра зменшилась майже удвічі. Утім,  ще одна причина, чому люди менше менше почали ходити до лабораторій, бажання зекономити. 

Таким чином, визначити точну кількість українців, які хворіли на коронавірус, дедалі складніше. Статистика не враховує тих інфікованих, які не зверталися до лабораторій. Збільшення кількості тестувань очікують після свят. У Міністерстві охорони здоров`я вже заявили, попри зменшення кількості інфікованих на коронавірус запланований локдаун скасовувати не збираються.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація