В Україні зменшилась кількість госпіталізацій хворих на коронавірус - лікар Сільковський

В Україні зменшилась кількість госпіталізацій хворих на коронавірус - лікар Сільковський

скріншот з відео / Павло Сільковський, Facebook

Медик Павло Сільковський розповів, коли очікувати більш стійкого зниження нових випадків і чи потрібно для цього вводити локдаун.

За останній тиждень ситуація з коронавірусом в Україні стабілізувалась і навіть відбулось деяке зменшення потоку пацієнтів з COVID-19 на госпіталізацію. Це ще нестійка тенденція, але певні підстави для оптимізму. Про це заявив лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський.

"Ми постійно звертаємо увагу на цифри нових хворих. Але щоденно в Україні одужує більше 10 тисяч людей. Це люди, які перестають бути носіями і перенощиками хвороби. Ланцюжки передачі розриваються і ситуація буде покращуватись", - написав лікар на своїй сторінці у Facebook.

На думку Павла Сільковського, вже з лютого 2021 року відбудеться зменшення кількості інфікувань коронавірусом в Україні.

"Мій прогноз - на новорічні і різдвяні свята люди все-одно будуть збиратися разом у закритих приміщеннях і потім будемо мати сплеск захворюваності. А вже з лютого піде стійке зниження нових випадків. Незалежно від того, чи буде введений локдаун, чи ні", - каже лікар.

Саме тому немає необхідності вводити локдаун на всю країну, вважає медик.

"Але має бути свідоме рішення громадян і організаторів святкових зібрань і корпоративів, що такі збори мають бути чітко регламентовані по часу і максимально скорочені. Бо тривалість контакту впливає не лише на можливість захворіти, але й на важкість імовірної хвороби", - додав Павло Сільковський.

Нагадаємо:

  • За минулу добу в Україні зафіксовано 13 882 людини, які одужали від коронавірусної хвороби. Це найбільший показник за час епідемії.
  • Утім, уряд далекий від оптимізму і готується до локдауну. На думку міністра МОЗ Макисма Степанова, Україні потрібні щонайменше три тижні поспіль жорстких обмежень.

Локдаун в Україні: уряд визначається із можливими датами

Локдаун в Україні: уряд визначається із можливими датами

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація