В Україні за перші карантинні вихідні поліція закрила півтори тисячі закладів

В Україні за перші карантинні вихідні поліція закрила півтори тисячі закладів

Фото: УНІАН

Один із ресторанів у Києві брали штурмом.

Упродовж суботи та неділі, 14-15 листопада, коли почав діяв карантин вихідного дня, поліція зачинила півтори тисячі закладів. Усі вони працювали, попри заборону уряду.

Про це йдеться сюжеті ТСН.16:00.

Запровадити карантин вихідного дня урядовці вирішили, щоб сповільнити поширення коронавірусу. Для перевірки дотримання обмежень правоохоронці влаштували рейди всією Україною. 

Здебільшого серед закладів-порушників — крамниці та кав'ярні, які мали б зачинитися на вихідних, але продовжили роботу.

У Києві, зокрема, поліція закрила виставку котів, яку розгорнули у Міжнародному виставковому центрі. А один зі столичних ресторанів, який проігнорував карантин, навіть штурмували. 

В Україні закрили півтори тисячі закладів через порушення "карантину вихідного дня"

В Україні закрили півтори тисячі закладів через порушення "карантину вихідного дня"

Нагадаємо, в Україні представників малого та середнього бізнесу збурив карантин вихідного дня. Підприємці кажуть, що на суботу і неділю припадає їхній основний заробіток і нові обмеження завдадуть їм значних збитків. На тлі протестів підприємців прем'єр Денис Шмигаль зібрав онлайн-нараду з мерами міст. 

Як повідомлялося:

  • У понеділок, 16 листопада, голови міст, керівництво Кабміну і Міністерства охорони здоров'я провели онлайн-зустріч, на якій обговорювали норми і правила карантинних заходів. На зустрічі були присутні прем'єр-міністр Денис Шмигаль, представники МОЗ та епідеміологи. Серед мерів були, зокрема міські голови, які відмовилися виконувати рішення уряду про карантин вихідного дня.
  • Від 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня. Однак кілька міст, серед яких Львів, Одеса, Черкаси, Слов'янськ і Краматорськ, відмовилися від такого карантину, посилаючись на збитки для бізнесу та місцевих бюджетів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація