В Україні розглянуть заявку щодо реєстрації російської вакцини: Степанов пояснив, навіщо

В Україні розглянуть заявку щодо реєстрації російської вакцини: Степанов пояснив, навіщо

Фото: Associated Press

За його словами, про вакцинацію нею українців не йдеться.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов підтвердив подання заявки на реєстрацію російської вакцини від коронавірусу "Супутник V" компанією "Біолік", її будуть розглядати задля того, щоб подивитись, що "таке російська вакцина".

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Степанов зазначив, що навколо "цього питання, як завжди, багато політики... РФ завжди використовувала будь-яку можливість саме в такій своїй гібридній війні, і зараз це — не виняток". "Це лише заявка, далі вони повинні подати реєстраційну форму, повинні подати досьє. В цьому досьє повинно бути чітко відображено щодо безпеки цієї вакцини, результатів першої, другої і третьої фази клінічних досліджень. Нарешті, ми хоча б побачимо, що таке ця російська вакцина", — зазначив Степанов.

За його слова, тільки за результатами розгляду документів можна говорити про якість вакцини.

"Що стосується вакцинації. Я впевнений, що ми здатні забезпечити Україну вакциною провідних світових виробників, які подають документи своїх досліджень... відкрито, для всього світу. Саме такими вакцинами ми і плануємо робити щеплення для українців", — додав Степанов.

Нагадаємо, що вакцина Pfizer та BioNTech спрацювала проти нового варіанту коронавірусу, виявленого у Великій Британії та Південній Африці. Вчені провели дослідження і впевнилися в ефективності щеплення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація