В Україні вже є випадки повторного зараження коронавірусом людей, які хворіли кілька місяців тому

В Україні вже є випадки повторного зараження коронавірусом людей, які хворіли кілька місяців тому

Фото: Associated Press

Імунітет у них протримався лише 3 - 5 місяців.

В Україні почастішали випадки повторного зараження коронавірусом людей, які перехворіли на нього ще на початку пандемії і це фіксується в електронній системі епідеміологічного нагляду хворих на COVID-19.

Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Міністр повідомив, що такі випадки виявили вже в деяких областях. "Ми почали фіксувати таких хворих (повторно заражених коронавірусом, - ред.) і в Чернівецькій області, і в Кіровоградській області, і в інших областях. Це люди, які вперше перехворіли від 3 до 5 місяців тому. І зараз вони захворіли вдруге", - зазначив він.

Нагадаємо, що на початку епідемії в Україні лідером із захворюваності серед областей була саме Чернівецька область. Мешканці сіл, які потрапляли під карантин розповідали, що чимало їхніх сусідів в той час повертались із заробітків в Італії. 

В Україні 11 грудня від коронавірусу померло найбільше інфікованих від початку пандемії — 285 людей. Це новий рекорд летальних випадків за добу. Загалом в Україні виявили 872 228 випадків коронавірусу, за добу - 13 514. Кількість одужалих сягнула вже 480 348. За останню добу 15 327 людей змогли побороти недугу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація