В Україні ще одне місто відмовилося від карантину вихідного дня

В Україні ще одне місто відмовилося від карантину вихідного дня

Фото: Associated Press

Місцева влада заявила, що "бізнес повинен працювати".

В Івано-Франківську, за прикладом низки інших українських міст, відмовилися від запровадження для боротьби з пандемією COVID-19 карантину вихідного дня.

Про це міський голова Руслан Марцінків повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Підприємці повинні працювати, - наголосив він. - Згідно рішення виконавчого комітету, суботи та неділі до листопада цього року є робочими днями на території Франківської ОТГ".

Відповідне рішення стосується, зокрема, осіб, які займаються діяльністю у сферах громадського харчування (барів, ресторанів, кафе, тощо) та торгівельного, побутового обслуговування населення,  а також ТРЦ, закладів культури, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів та ринків.

"Нагадую, що всі мають дотримуватися санітарних та протиепідеміологічних заходів, - додав Марцінків. - Також звернулися до Кабінету міністрів щодо скасування "карантину вихідного дня" та просимо правоохоронців не штрафувати підприємців, які працюватимуть".

Раніше начальниця управління охорони здоров’я міської ради Марія Бойко заявляля, що в лікарнях Івано-Франківська, де лікують інфікованих коронавірусом, не вистачає медиків

Як повідомлялося, від опівночі 14 листопада до 30 листопада діятимуть загальнодержавний карантин та карантин "вихідного дня". Нагадаємо також, що напередодні країною прокотилася хвиля протестів підприємців, які проти карантину вихідного дня. 

Водночас низка українських міст відмовилася від нових обмежень. Проти карантину вихідного дня висловилася, зокрема, влада Дніпра

Тим часом у Львові ухвалили рішення щодо оголошення суботи та неділі робочими днями для закладів громадського харчування, ТРЦ, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків. 

А міська рада Луцька готує позов про скасування постанови Кабінету міністрів про карантин вихідного дня. Також міські чиновники просять правоохоронні органи проявити лояльність до підприємців. 

Вводити карантин вихідного дня також відмовилися у Краматорську.

Однак, як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, мери міст, де виступають проти запровадження карантину вихідного дня, не мають повноважень дозволяти чи забороняти дію рішень уряду. Він додав, що за дотриманням усіх обмежень будуть посилено стежити правоохоронці, які чергуватимуть біля великих торгових об'єктів і перевірятимуть роботу продуктових крамниць та ринків.

Чому регіональні влади пручаються карантину вихідного дня

Чому регіональні влади пручаються карантину вихідного дня

Повʼязані теми:

Наступна публікація