Віктор Ляшко розповів, скільки людей планують вакцинувати в Україні

Віктор Ляшко розповів, скільки людей планують вакцинувати в Україні

Фото: УНІАН

Механізм транспортування вакцини до України вже вивчається.

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в Україні розглядають проведення щеплення від COVID-19, щойно з'явиться вакцина. Охопити вакцинацією прагнуть якомога більше населення. 

Про це він сказав 19 листопада в прямому ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі 1+1.

"Чи розглядається в Україні питання імунопрофілактики проти COVID-19? Так, розглядається. З моменту заяви про те, що є вакцини-кандидати, Україна готується для того, щоб охопити якомога більше населення імунопрофілактикою.

Коли 10 вакцин-кандидатів розпочали наближатися і перейшли у третю клінічну стадію, до своєї реєстрації, ми розпочали детальніше вивчати саме механізми їхнього транспортування для того, щоб оцінити спроможності України прийняти вакцину, зберігати вакцину, доставляти її до кабінету щеплень. Якщо все вдасться, то це буде беспрецедентна кампанія імунопрофілактики у всьому світі. Кількість людей, які хочуть отримати вакцину, кількість людей, які повинні отримати вакцину, величезна.  

В Україні ми також говоримо про 40 мільйонів населення, яке потрібно охопити щепленнями для того, щоб забути про цю епідемію в Україні і допомогти світу побороти пандемію", — сказав він. 

Водночас Ляшко зазначив, що 20% доз вакцини країна має отримати безоплатно. Далі вакцину збираються купувати, аби закупити її для покриття щонайменше 20 мільйонів населення України. 

Віктор Ляшко заявив, що питання імунопрофілактики проти COVID-19 вже розглядається

Віктор Ляшко заявив, що питання імунопрофілактики проти COVID-19 вже розглядається

Повʼязані теми:

Наступна публікація