В Україні оновили зони карантину: де діятимуть найсуворіші обмеження

В Україні оновили зони карантину: де діятимуть найсуворіші обмеження

Фото: УНІАН

Зонування почало діяти від 5 жовтня.

В Україні від понеділка, 5 жовтня, почало діяти нове карантинне зонування. Найсуворіші обмеження будуть у так званій "червоній "зоні.

Які українські регіони опинилися в зонах з найжорсткішими обмеженнями - у матеріалі ТСН.ua.

В оновленому списку поменшало регіонів у "червоній зоні". Наразі там залишились тільки два міста - це Тернопіль і Канів Черкаської області, який минулого тижня ще був у помаранчевій зоні.

Міський громадський транспорт у цих регіонах мусить перевозити пасажирів лише на сидячих місцях. Підприємці мають визначитися, чи відкривати магазини і бари. Навчання в школах і садочках – у змішаному режимі: від першого до четвертого класу уроки проводять у школі, а вже від п'ятого класу дозволене дистанційне навчання. Також батьки можуть перевести дитину на навчання вдома – за індивідуальним графіком. 

До "помаранчевої" зони карантину потрапили понад сотню населених пунктів. Серед них є й обласні центри: Вінниця, Луцьк, Дніпро, Ужгород, Івано-Франківськ, Львів, Миколаїв, Полтава, Суми, Хмельницький, Харків

Натомість столиця ще 28 вересня перейшла на ще слабший - "жовтий" рівень небезпеки. Також там є Житомир, Кривий Ріг, Запоріжжя, Рівне, Херсон, Чернігів, Черкаси.

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів. 

Як повідомлялося, під час засідання 16 вересня Кабінет міністрів України змінив умови поділу регіонів на зони карантину, а також правила для кожної із зон. Зокрема, у "зеленій", "жовтій" і "помаранчевій" зонах правила проведення культурних подій стали однаковими. У "помаранчевій" зоні на вході в усі установи, куди приходять відвідувачі, необхідно на вході буде вказати площу приміщення, а також кількість людей, які можуть бути всередині. 

Максим Степанов про вакцини від коронавірусу, тариф на ведення вагітності та доплати медикам

Максим Степанов про вакцини від коронавірусу, тариф на ведення вагітності та доплати медикам

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація