В Україні оновили зони карантину: де діятимуть найсуворіші обмеження

В Україні оновили зони карантину: де діятимуть найсуворіші обмеження

Фото: Associated Press

Зонування почало діяти від 14 вересня.

В Україні від понеділка, 14 вересня, почало діяти нове карантинне зонування. Найсуворіші обмеження будуть діяти у так званій "червоній "зоні.

Про це розповіли у ТСН.Ранок. 

Наразі найсуворіші обмеження діють в окремих районах й містах 11 областей. Здебільшого, йдеться про захід країни, а також деякі ділянки Чернігівської, Одеської й Харківської областей.  

До червоної зони потрапили: 

  • місто Чоп Закарпатської області;
  • міста Івано-Франківськ, Коломия, Калуш, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області;
  • Перемишлянський та Пустомитівський райони Львівської області;
  • міста Біляївка, Ізмаїл та Болградський район Одеської області;
  • місто Дубно Рівненської області;
  • міста Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Заліщіцький, Збаразький, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області;
  • Великобурлуцький район Харківської області;
  • місто Славута та Волочиський район Хмельницької області;
  • місто Канів Черкаської області;
  • місто Чернівці, Герцеївський, Кельменецький, Кіцманський, Новоселицький та Сторожинецький райони Чернівецької області.
  • місто Ніжин, Бобровицький та Носівський райони Чернігівської області.

Під забороною у цих населених пунктах робота громадського транспорту, шкіл, дитсадків, кафе,ресторанів, торговельно-розважальних комплексів, а також непродовольчих магазинів та спорт-клубів. Торкаються обмеження й роботи залізниці. Так, потяги не братимуть пасажирів на станціях Ніжин, Носівка, Волочиськ, Чоп, Ларга та Славута-1.

Скасування планової госпіталізації, заборона роботи хостелів, обмеження кількості студентів в аудиторіях та клієнтів - у фітнес центрах - перейшли до суворіших обмежень і в Києві. Столиця опинилася у помаранчевій зоні за оновленим минулого тижня списком МОЗу.

Швидкість поширення коронавірусу в Києві найвища в країні. Востаннє за добу тут зафіксували понад три сотні інфікованих, тоді як загалом по Україні - понад три тисячі нових випадків коронавірусу.

Як повідомлялося, від 1 вересня навчання у школах розпочнеться по всій Україні, крім регіонів "червоної зони". Вчителям та учням молодших класів дозволяють бути без масок. У МОЗ рекомендують школам відкрити різні входи для учнів молодших і старших класів, щоб діти не перетиналися. З цих же міркувань уроки рекомендують розпочинати у різний час для різних класів. Наприклад, із 15-хвилинним проміжком.

ТСН вдалося поговорити з міністром охорони здоров'я про стрімке збільшення числа хворих на COVID-19

ТСН вдалося поговорити з міністром охорони здоров'я про стрімке збільшення числа хворих на COVID-19

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація