В Україні незабаром запустять новий вид тестування на коронавірус - Ляшко

В Україні незабаром запустять новий вид тестування на коронавірус - Ляшко

Фото: Associated Press

В Україні проводять від 7 до 8 тисяч ПЛР-тестувань на добу.

Найближчим часом українців почнуть тестувати на наявність COVID-19 за допомогою ІФА-тестів (методом імуноферментного аналізу).

Про це в ефірі Українського радіо розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Імуноферментний аналіз значно розширить тестування в Україні, - вважає посадовець, - Оскільки ІФА-тестування набагато доступніше, на відміну від ПЛР-тестування (методу полімеразної ланцюгової реакції - ред.). А це означає і розширення груп, яких треба буде тестувати".

За словами Ляшка, в Україні також збільшать кількість приладів для проведення ПЛР-тестування.

"Нам часто закидають, що Україна мало тестує. Звісно, ми не тестуємо, скільки як Німеччина чи США, але враховуючи наші потужності, адже, у лютому ми могли тестувати 200-500 зразків. Зараз ми можемо тестувати 10 тисяч зразків на добу", - пояснив головний санітарний лікар.

Посадовець наголосив, що сьогодні в Україні проводять від 7 до 8 тисяч ПЛР-тестувань на добу: "На вихідних ми тестуємо по 5 тисяч, люди не звертаються і чекають до понеділка. І я хотів би закликати при появі симптомів телефонувати сімейному лікареві та на "швидку" на вихідних". 

Нагадаємо, що ІФА-тести визначають антитіла до збудника інфекції. ПЛР-тести ж визначають наявність геному в організмі людини. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація