В Україні на 34% зросла кількість госпіталізованих пацієнтів із коронавірусом або з підозрою на нього – НСЗУ

В Україні на 34% зросла кількість госпіталізованих пацієнтів із коронавірусом або з підозрою на нього – НСЗУ

Фото: УНІАН

Відповідно збільшилось і навантаження на медичні команди у стаціонарах, які надають допомогу таким пацієнтам.

В Україні у вересні на 34% зросла кількість госпіталізованих пацієнтів із коронавірусною хворобою або з підозрою на неї порівняно з серпнем. Загалом показники захворюваності на COVID-19 істотно підвищилися за останні місяці.

Відповідно збільшилось і навантаження на медичні команди у стаціонарах, які надають допомогу таким пацієнтам. Про це у четвер, 15 жовтня, повідомляє пресслужба Національної служби здоров'я України.

Так, за даними відомства, якщо в серпні середнє навантаження на одну медичну команду становило 13 пацієнтів на місяць, то у вересні цей показник вже становив 16 пацієнтів. Проте в деяких регіонах навантаження на одну медичну команду у вересні перевищувало 40 пацієнтів. Зокрема:

  • в Одеській області навантаження — 42 пацієнти на одну медичну команду;
  • в Києві – 41;
  • в Хмельницькій області – 39.

А рекомендоване навантаження на команду становить 20 пацієнтів. Із такого показника розраховували тарифи на оплату послуг медзакладів, що надають допомогу пацієнтам з COVID-19.

"Тому уряд ухвалив рішення про запровадження від жовтня підвищувального коефіцієнту на завантаженість медичних команд. Якщо кількість пацієнтів перевищує 20 на одну команду, заклад отримає більше коштів. Передусім, більше коштів для забезпечення ліками пацієнтів з COVID-19. Окрім того, медики, які працюють безпосередньо з такими пацієнтами, матимуть можливість отримувати більші зарплати", — йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що НСЗУ законтрактувала для надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19 та з підозрою на нього 339 медзакладів. У вересні в цих закладах працювали 1450 медичних команд. НСЗУ вже виплатила цим медзакладам 3,4 млрд грн за надання допомоги пацієнтам з COVID-19.

Нагадаємо, що у четвер 15 жовтня в Україні виявили 5 062 випадки коронавірусу. Загалом в країні від початку пандемії зафіксовано 281 239 випадків інфікування COVID-19.

Статистика інфікування коронавірусом у світі та хто перший отримає вакцину

Статистика інфікування коронавірусом у світі та хто перший отримає вакцину

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація