В Україні мають розгорнути додатково близько 100 тисяч ліжок для хворих на коронавірус

В Україні мають розгорнути додатково близько 100 тисяч ліжок для хворих на коронавірус

Фото: Associated Press

За минулий тиждень ще 10 лікарень в Україні почали приймати пацієнтів з коронавірусом.

В Україні через кілька тижнів мають додатково розгорнути близько 100 тисяч ліжок для хворих на новий коронавірус COVID-19.

Про це йшлося під час селекторної наради під головуванням президента Володимира Зеленського, інформує 9 листопада сайт глави держави.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на нараді повідомив, що упродовж минулого тижня ще десять лікарень почали приймати хворих на COVID-19. Кількість ліжок для таких недужих збільшили на 4 400.

Також Шмигаль зазначив, що уряд продовжує збільшувати кількість тестувань. Наразі закуповуються тести на антитіла. За виділені на це 1 млрд грн буде закуплено 3 млн таких тестів, нині на підході перші 100 тисяч, повідомляє сайт глави держави.

Своєю чергою, міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що нині закуповуються кисневі концентрати та ліцензуються компанії, які виробляють медичний кисень. Додатково було ліцензовано 16 таких підприємств.

"Главі держави доповіли про те, що лікарні Національної академії наук України та "Укрзалізниці" приймають ургентних хворих, які не мають COVID-19, щоб звільнити місця для пацієнтів з коронавірусною інфекцією в перепрофільованих для цього медзакладах. Це додало близько п’яти тисяч ліжок. Нині допрацьовують зміну маршрутів, щоб хворих в ургентному стані могли привезти до цих закладів", - зауважують у пресслужбі Зеленського.

Нагадаємо, в Україні 9 листопада зранку число інфікованих коронавірусом піднялося до 469 018. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на понад 8500. 

Коронавірус в Україні: відзавтра запрацюють пункти пропуску з лінією розмежування

Коронавірус в Україні: відзавтра запрацюють пункти пропуску з лінією розмежування

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація