В Україні коронавірусом перехворіло 40% населення — лікарка-вірусологиня

В Україні коронавірусом перехворіло 40% населення — лікарка-вірусологиня

Фото: Associated Press

Вірусологиня Алла Мироненко також сказала, яку кількість українців потрібно вакцинувати, щоб подолати коронавірусну інфекцію.

Статистичні дані коронавірусу в Україні дуже відрізняються від фактичних. Щоб подолати коронавірус, залишилось вакцинувати близько 40% населення, адже інших 40% вже перехворіли. Таку думку висловила лікарка-вірусологиня Алла Мироненко виданню ГолосUA.

За розрахунковими даними, а не за тими статистичними, які підтверджені лабораторіями, в Україні коронавірусом перехворіло близько 40% населення. У нас, за лабораторними даними, коронавірусом українці перехворіли в 15-20 разів менше", - каже Алла Мироненко.

Таку різницю у даних лікарка пояснила тим, що "фізично неможливо організувати перевірку всіх людей з симптомами коронавирусу".

"Залишилося прищепити близько 40%. Якщо вакцинувати нас почнуть в червні, то думаю, багато українців на той час теж перенесуть коронавірус. Всім, хто не перехворіє, але належить до групи ризику, потрібно буде вакцинуватися", - додала вірусологиня.

Нагадаємо, в ексклюзивному коментарі ТСН.ua лікар Павло Сільковський пояснив, чому статистика коронавірусу в Україні миттєво зменшилась ледь не вдвічі.

Що стало причиною зниження щоденної статистики хворих на коронавірус

Що стало причиною зниження щоденної статистики хворих на коронавірус

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація