В Україні епідемія коронавірусу має дещо інший сценарій, ніж у Європі - МОЗ

В Україні епідемія коронавірусу має дещо інший сценарій, ніж у Європі - МОЗ

Фото: Associated Press

Кількість випадків коронавірусної хвороби в Україні зросла після послаблення карантину.

В Україні епідемія коронавірусу має дещо інший сценарій, ніж у Європі. На відміну від європейських країн, в Україні фіксується значно менша кількість інфікування та летальних випадків від COVID-19 серед людей похилого віку, однак фіксується інфікування серед дітей та вагітних.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, у суботу, 25 липня, передає пресслужба МОЗ.

За її словами, в Україні з початку епідемії на коронавірус підтверджено хворобу у 4,5 тисячі дітей. З них госпіталізовано близько 600 дітей.

Крім цього, офіційно підтверджено понад 500 випадків коронавірусної інфекції у вагітних, в тому числі два летальні.

"МОЗ закликає вагітних при перших симптомах респіраторної хвороби одразу звертатися до лікаря, а також звести до мінімуму перебування у місцях масового скупчення людей", - додала Микичак.

Кількість випадків коронавірусної хвороби в Україні зросла після послаблення карантину. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Виктор Ляшко.

Серед лідерів за кількістю хворих, за його словами, Закарпатська, Івано-Франківська та Львівська області. Також спостерігається ріст інфікування в Харківській області.

В Україні збільшилася кількість госпіталізацій через коронавірус - МОЗ

В Україні збільшилася кількість госпіталізацій через коронавірус - МОЗ

Нагадаємо, що станом на ранок суботи, 25 липня, в Україні офіційно зафіксовано 63 929 випадків зараження новим коронавірусом COVID-19. За добу одужали 611 осіб і загальна цифра становить 35497. Смертей від коронавірусу побільшало на 19 - загальна кількість зросла до 1 590.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація