В Україні дозволили вакцинувати дітей віком 5-11 років проти COVID-19

Дата публікації
Перегляди
1482
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
В Україні дозволили вакцинувати дітей віком 5-11 років проти COVID-19

Фото: Pexels

Остання важлива зміна в Україні – дозвіл вакцинації дітей віком 5-11 років проти COVID-19.

Про це пише МОЗ. 

Щеплення здійснюватимуть вакциною Comirnaty (Pfizer). Для дітей віком 5-11 років обов’язковою є інформована згода батьків або опікунів. Йдеться про форму N063-2/о – відповідно до статті 43 «Основ законодавства про охорону здоров’я». Раніше в Україні була дозволена вакцинація дітей віком від 12 років.

Важливо, Україна наразі очікує на відповідну вакцину, адже щеплення дітей віком 5-11 років передбачає інше дозування, ніж для дітей, які старше 12 років, та дорослих. Найближчим часом ця вакцина буде доступна в Україні. 

Що фактично маємо наразі: 

  • Дорослі люди від 18 років повинні отримати базовий курс щеплень проти COVID-19 однією дозою вакцини Janssen або двома дозами вакцин CoronaVac чи Pfizer. 
  • Через 5 місяців після первинного курсу всім людям, старшим за 18 років, слід зробити перше бустерне щеплення.
  • Через 4 місяці після першого бустерного щеплення дорослим з групи ризику тяжкого перебігу COVID-19 необхідно зробити друге бустерне щеплення. Інші дорослі також можуть отримати друге бустерне щеплення.
  • Наразі в Україні доступно майже 5 млн вакцини CoronaVac, близько 400 тисяч доз вакцини  Pfizer та 30 тисяч вакцини Janssen. 
  • Нагадаємо, що за минулий тиждень виявлено майже 37 тисяч нових підтверджених випадків COVID-19. Померло 90 інфікованих, до медзакладів госпіталізовано 6273 пацієнти.

Готуємо маски: Україну накриє нова хвиля коронавірусу

Готуємо маски: Україну накриє нова хвиля коронавірусу

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вакцинація від COVID-19
Наступна публікація