В Тернополі ігноруватимуть карантин вихідного дня: мер міста пояснив, чому

В Тернополі ігноруватимуть карантин вихідного дня: мер міста пояснив, чому

Фото: Associated Press

В місті діють інші обмеження.

В Тернополі вирішили не запроваджувати карантин вихідного дня. Таке рішення представники міської влади ухвалили після обговорення питання з медиками, епідеміологами, економістами та бізнесменами.

Про це на брифінгу повідомив мер міста Сергій Надал.

Він назвав причини ігнорування постанови Кабміну. "По-перше, на думку медиків, це не вплине суттєво на рівень захворюваності. Наступне, якщо такі обмеженя ввести, то це знищить економіку міста", — сказав Надал.

Він пояснив, що саме на вихідних кількість покупців у ТРЦ чи відвідувачів закладів харчування найбільша. Тому, на його думку, запровадження карантину вихідного дня "вдарить" по бізнесу. 

Сергій Надал наголосив, що в місті діє рішення сесії міської ради, яким уже передбачені обмеження: у приміщеннях носити маски та дотримуватися дистанції, у закладах повинні бути санітайзери. "Ми просимо всіх їх дотримуватись", — сказав він.

Мер Тернополя зауважив, що правоохоронці повинні штрафувати не за те,що заклади працюють, а за те, що в них не дотримані санітарні норми. 

Нагадаємо, уряд вирішив в Україні запровадити карантин вихідного дня для боротьби зі стрімким поширенням COVID-19. Він почне діяти від 14 листопада.

Міські голови Львова, Івано-Франківська, Мукачева, Черкас, Миколаєва та Одеси висловилися проти нових правил. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація