В Росії переконують, що пандемія коронавірусу закінчиться вже до весни

В Росії переконують, що пандемія коронавірусу закінчиться вже до весни

Фото: Associated Press

Тим часом "Супутником М" досі не вакцинуються топпосадовці РФ.

Очільниця "Роспотребнадзора" Анна Попова переконує, що пандемія коронавірусу закінчиться вже до весни.

Чиновницю 19 грудня цитує "Интерфакс".

"Це закінчиться до весни. Якщо ми постараємося, то може закінчитися і раніше. Залежить сьогодні від кожного", — сказала вона в фільмі Наілі Аскер-заде "Небезпечний вірус. Перший рік" телеканалу "Росія 1" (ВГТРК).

Попова також заявила, що перехворілим на коронавірус не треба робити щеплення, якщо є антитіла.

"На сьогодні перед щепленням, як правило, ми проводимо дослідження на наявність антитіл, і якщо антитіла є, то, звичайно, робити щеплення не слід", — зазначила вона.

"А якщо їх немає, то це предмет обговорення з лікарем, — уточнила Попова. — Лікар повинен визначити, по-перше, чому їх немає після хвороби, чи була це та сама хвороба, про яку ми говоримо. І сам вирішить, чи потрібно робити це щеплення ".

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін пояснив, чому досі не зробив щеплення від коронавірусу російською вакциною "Супутник V". Також не стане вакцинуватися і речник президента РФ Дмитро Пєсков.

Голова українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда вважає, що російська вакцина від коронавірусу "Супутник V" може бути небезпечною, оскільки ще не пройшла певні дослідження за вимогами ЄС.

Зараз не існує російської вакцини від коронавірусу – Радуцький про "Спутник V"

Зараз не існує російської вакцини від коронавірусу – Радуцький про "Спутник V"

Повʼязані теми:

Наступна публікація