В Одеській області майже всі лікарні для інфікованих коронавірусом заповнені: скільки місць залишилося

В Одеській області майже всі лікарні для інфікованих коронавірусом заповнені: скільки місць залишилося

Фото: Associated Press

Окрім вільних ліжок, не вистачає й медпесоналу.

В Одеській області завантаженість ліжкового фонду в лікарнях першої і другої хвиль для інфікованих коронавірусом становитьвже 68%. Хворих на COVID-19 планують госпіталізовувати до спорткомпексу "Олімпієць".

Про це на брифінгу повідомила в. о. директора департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар'єва.

За її словами, всі місця зайняті в Білгороді-Дністровській та Біляївській ЦРЛ. В Ізмаїлі зайнято 54% ​​ліжок в Дунайській обласній та 42% в центральній лікарнях. В Арцизькій зайнято 82% ліжок, а в Чорноморській — 86%.

В Одеському обласному центрі соціально значущих захворювань завантаженість досягла 20%, а в Одеському обласному клінічному медцентрі — 86%.

В одеській міській лікарні №1 завантажено 90% місць для інфікованих. В лікарні №10 ситуація краща — зайнято лише 56%. В лікарні №5 — 69%, а в міській інфекційній — 61%. Складнощі є і з медзакладами для дітей. 68% місць зайнято в дитячій лікарні №3.

Планується розгортання додаткових ліжок, зокрема в спорткомлексі "Олімпієць". Приміщення оснастять кисневими концентраторами. Крім цього, для організації подібних госпіталів чиновники залучать фахівців із Китаю.

Наталія Одарій-Захар'єва також додала, що в медзакладах, окрім місць, не вистачає й персоналу. 

Нагадаємо, за минулу добу в Одеської області коронавірус підтвердили у 502 осіб. Проте, як розповів ТСН.ua представник Лабораторного центру МОЗ Сергій Дементьєв, це не можна назвати різким спалахом COVID-19.

Повʼязані теми:

Наступна публікація