В Одеській області через спалах коронавірусу розгортають додаткові місця в опорних лікарнях

В Одеській області через спалах коронавірусу розгортають додаткові місця в опорних лікарнях

Фото: unsplash.com

Лікування й отримання медикаментів у стаціонарах — безоплатне. 

В Одеській області 16 лікарень приймають інфікованих коронавірусом. Станом на 9 жовтня їхня завантаженість становить 72%. 

Про це повідомила очільниця департаменту охорони здоров'я ОДА Наталія Одарій-Захар'єва.

Станом на 9 жовтня в регіоні зареєстровано 16 098 випадків зараження коронавірусом. За минулу добу 403 особам підтвердили діагноз.

За словами очільниці департаменту, вже скоро кількість місць для хворих на COVID-19 буде збільшено за рахунок додаткового перепрофілювання Чорноморської лікарні, Одеського обласного центру соціально значущих хвороб, Біляївської ЦРЛ. Договір із НСЗУ вже уклали 15 лікарень.

Також планується збільшити кількість місць для інфікованих коронавірусом у лікарнях другої хвилі. В Одеській області їх 29. Окрім цього, вже з'явилися 125 додаткових ліжок у опорних лікарнях.

Також Наталія Одарій-Захар'єва зазначила, що лікування й отримання медикаментів у стаціонарах — безоплатне.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі опорні лікарні не прийняли трьох хворих із підозрою на коронавірус з важкими супутніми захворюваннями. В медзакладах закінчилися місця. Волонтерка Катерина Ножевнікова почала бити на сполох.

Після цього в міській лікарні №8 Одеси розгорнули додаткові місця для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом. Планується перепрофілювання 90 ліжок для лікування хворих на COVID-19, а також додатково 10 для інтенсивної терапії.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація