В Одесі літню жінку без тями з підозрою на коронавірус не прийняли в двох лікарнях, бо немає місць

В Одесі літню жінку без тями з підозрою на коронавірус не прийняли в двох лікарнях, бо немає місць

Фото: Unsplash

Разом з непритомною жінкою перебуває її неповнолітній онук.

В Одесі 82-річну жінку з підозрою на коронавірус просто зараз намагаються госпіталізувати, але міські лікарні її не приймають. Коли швидка забрала жінку з дому, вона була вже без тями.

Про це повідомила одеська волонтерка Катерина Ножевнікова.

За її словами, хвору з дуже низкою сатурацією - 58 - не прийняла лікарня №5. Там не було місць. З цієї причини жінку не прийняла міська лікарня № 3. А міська лікарня №1 відмовилась прийняти пацієнтку у тяжкому стані через те,що в неї не було ПЛР-тесту. 

Наразі літню жінку везуть в міську лікарню № 10. "З бабусею перебуває її онук - неповнолітній 17-річний підліток, його батьки в іншому місті. Якщо таку важку пацієнтку не приймуть і там, я вам клянусь, я викличу прокуратуру, поліцію та вся ваше брехня про 50 вільних місць в місті закінчиться судовим позовом про ненадання допомоги, що призвела за собою...", - написала Ножевнікова.

Вона також підкреслила, що бригада швидкої допомоги витрачає багато часу та бензину на "божевільні покатушки". "Це маршрут пацієнта? І як будемо поступати з тим, що у пацієнтки 3 з 4 пунктів показання до термінової госпіталізації! Лікарні виконують ваші накази", - заявила Ножевнікова.

Нагадаємо, раніше в Одесі лікарі не змогли госпіталізувати тяжкохворого чоловіка з підтвердженим коронавірусом. Волонтери намагалися врятувати чоловіка, що вже задихався, але він помер просто у швидкій. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація