В Ізраїлі медичні працівники вийшли страйкувати: що вимагають

В Ізраїлі медичні працівники вийшли страйкувати: що вимагають

Фото: Associated Press

Через коронавірус навантаження у деяких працівників сильно збільшились.

Медичні працівники Ізраїлю почали страйк. Вони вимагають збільшення ставок середнього медичного персоналу в системі охорони здоров'я.

Про це повідомляє видання newsru.

Як відомо, страйк почався сьогодні о 7 ранку, після того як нічні переговори з міністерствами фінансів та охорони здоров'я закінчилися безрезультатно.

Зазначається, що медсестри і медбрати в поліклініках у системі шкільної охорони здоров'я і в центрах матері та дитини не працюють. У лікарнях закриють амбулаторії і скасують післяполудневі елективні операції, а в відділеннях шпиталізації медсестри працюватимуть в суботньому режимі.

Однак, відділення з коронавірусними хворими працюватиме в звичайному режимі, а також чергові медсестри в поліклініках, які будуть надавати тільки екстрену допомогу (уколи інсуліну, допомога онкологічним хворим та процедури ЕКЗ)  Крім того, в кожному місті буде працювати один центр матері і дитини, який буде займатися тільки екстреними випадками.

Основною вимогою профспілки є збільшення ставок середнього медичного персоналу в систему охорони здоров'я. Зараз близько тисячі медсестер і медбратів перебувають на карантині і ще 1,5 тисячі відірвані від своєї звичайної роботи, оскільки їх перевели на роботу в коронавірусні відділення. В результаті, ті хто залишився на своїх місцях, має подвійне навантаження.

Нагадаємо, 17 липня уряд Ізраїлю ухвалив рішення про нові жорсткі обмеження (локдаун) у всій країні під час кожних вихідних, що тривають від вечора п'ятниці до заходу сонця у суботу. Відтепер у вихідні будуть зачинені усі торгово-розважальні центри, магазини, бібліотеки, ринки під відкритим небом, музеї, бібліотеки та туристичні пам'ятки. Також не можна буде відвідувати пляжі.

У лікарні Ізраїля створили палату симуляції для випробування новітніх технологій

У лікарні Ізраїля створили палату симуляції для випробування новітніх технологій

Повʼязані теми:

Наступна публікація