В Івано-Франківську заповнені усі "ковідні" реанімаційні ліжка

В Івано-Франківську заповнені усі "ковідні" реанімаційні ліжка

Фото: Associated Press

Також у лікарнях міста є проблеми з киснепостачанням.

В Івано-Франківську реанімаційні ліжка у лікарнях на 100% заповнені COVID-пацієнтами. Крім того, у лікарнях міста є значні проблеми з постачанням кисню.

Про це повідомив заступника мера Івано-Франківська Олександр Левицький та начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко.

За його словами, через проблеми з госпіталізацією медики отримують шквал скарг, претензій від людей.

Як зазначила начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко, протягом останніх 10 днів у стаціонарах центральної міської клінічної лікарні та міської клінічної лікарні №1 померли 37 людей. Це - люди віком після 50 років. Усі, хто помер, за її словами, були нещеплені.

"Зараз у двох лікарнях міста перебуває 391 COVID-хворий, що більше в порівнянні з минулим роком, коли їх було в цей самий час 340-360. Приблизно 75% пацієнтів - киснезалежні. В реанімації перебувають 20 пацієнтів, на штучній вентиляції легень - 11....Заповненість ліжок у центральній міській клінічній лікарні станом на сьогодні становить 93%, у міській клінічній лікарні № 1 -73%", - розповіла Бойко.

Вона також зауважила, що місто має значні проблеми з киснепостачанням.

Нагадаємо, станом на 9 листопада у "червоній" зоні наразі перебуває вже більшість території України - 17 областей та Київ. Від 12 листопада суворі карантинні обмеження почнуть діяти у Черкаській області. 

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація