В Івано-Франківську від коронавірусу помер лікар-онкохірург

В Івано-Франківську від коронавірусу помер лікар-онкохірург

В Івано-Франківську від коронавірусу помер лікар-онкохірург

Фото: Івано-Франківська ОДА

Після погіршення стану здоров'я його під'єднали до апарату ШВЛ.

Від нової коронавірусної інфекції помер завідувач диспансерного відділення Прикарпатського клінічного онкологічного центру, онкохірург Ігор Закала.

 Про це повідомляють місцеві ЗМІ й підтверджують в Івано-Франківській ОДА.

"Управління охорони здоров’я міської ради сумує разом з родиною, друзями і товаришами з приводу важкої втрати – невблаганна хвороба забрала життя Закали Ігоря Степановича…Був завжди толерантний, спокійний, виважений, стриманий..Вічна пам’ять.. Боляче… сумно… важко…", - прокоментували в Управлінні охорони здоров’я міської ради.

Чоловік звернувся з симптомами коронавірусу до Центральної міської клінічної лікарні 24 квітня. За кілька днів стан лікаря погіршився і його під'єднали до апарату штучної вентиляції легень. Від ускладнень, спричинених коронавірусом, чоловік 13 травня пішов із життя.

"Чому так сталося? Чому таке коротка міра його життя? Чому така несправедлива доля? І знову ця коронована напасть забирає найкращих серед медиків! Ця професія вибрала його, цій щоденній битві з людським горем він віддавав себе щодня, залишаючи крихти сім’ї, дітям, онукам. Завжди витриманий, толерантний, людяний... Ігор Закала, не стало нашого друга, однокурсника, лікаря, онколога, батька, чоловіка, дідуся... розпач, сум, біль від втрати... цей вірус забирає найкращих!. Хто після вас залишиться тут, на цій землі?", - написала у Facebook його колега.

Сьогодні тебе нестало! Серце розбилося! Біль розриває на шматки! Не хочиться вірити!!! Ти найкращий тато у світі, у всьому Всесвіті. Бог забирає найкращих! Я люблю тебе тато!!! Спочивай з Богом!!!

Опубликовано Ірой Закалой Среда, 13 мая 2020 г.

На сайті лікарні зазначено, що Ігор Закала був завідувачем диспансерним відділом Прикарпатського онкологічного центру, мав вищу кваліфікаційну категорію за спеціальністю онкохірургія.

Нагадаємо, у селі Княжолука Долинського району Івано-Франківської області стався спалах коронавірусної інфекції після організованого застілля. Госпіталізацію людей з цього села розпочали 30 квітня. У лікарні наразі перебувають 13 жителів села Княжолука. Середній вік госпіталізованих - від 50 до 64-х років.  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація