В Іспанії ввели особливий режим через зростання захворюваності на коронавірус

В Іспанії ввели особливий режим через зростання захворюваності на коронавірус

Фото: Associated Press

На території країни запровадили комендантську годину.

Уряд Іспанії схвалив нові карантинні обмеження через зростання захворюваності на COVID-19 в країні.

Про це повідомив прем'єр-міністр королівства Педро Санчес, пише RTVE.

"Уряд тільки що оголосив про введення режиму підвищеної готовності на території всієї країни, який починає діяти цього вечора", — повідомив глава Кабміну.

Так, в країні вводиться комендантська година від 23:00 до 06:00. Обмеження діє за винятком "обґрунтованих причин". Утім, місцева влада зможе внести невеликі коректування в тимчасові інтервали. Наголошується, що таке обмеження не поширюється на Канарські острови.

За словами прем'єра, поки що таке обмеження діятиме протягом 15 днів, утім уряд наполягає на подовженні. "Наша пропозиція, яку повинен буде обговорити і схвалити парламент, полягає в подовженні дії режиму підвищеної готовності протягом шести місяців, до 9 травня", — сказав Санчес.

Він зауважив, що уряду автономних співтовариств "зможуть приймати рішення про введення обмежень на в'їзд та виїзд зі своїх територій". Крім того, кожен регіон зможе заборонити мешканцям збиратися групами понад шість осіб.

Глава уряду вважає, що такі заходи на території країни допоможуть знизити темпи поширення коронавірусу в Іспанії. До слова, вперше надзвичайний стан в країні на тлі пандемії коронавірусу було введено в березні. Термін його дії закінчився в червні.

Як повідомлялося, європейські країни запроваджують нові карантинні обмеження. Франція запровадила комендантську годину ще у 38 департаментах. Також комендантська година діє на Кіпрі та в Греції. Там діятиме обов'язковий масковий режим і на вулицях, і в приміщеннях. Чехія та Ірландія уже закрились на жорсткий карантин, обмеживши вільне пересування громадян.

Друга хвиля коронавірусу набирає обертів у світі

Друга хвиля коронавірусу набирає обертів у світі

Повʼязані теми:

Наступна публікація