В Іспанії розпочали масове тестування на коронавірус

В Іспанії розпочали масове тестування на коронавірус

Фото: Associated Press

В країні почалася друга хвиля COVID-19.

Масове тестування на коронавірус розпочали в Іспанії.

Про це розповіли у Сніданку з 1+1.

Наразі ця країна перша в Європі за кількістю хворих на коронавірус. Понад 270 тисяч нових хворих в Іспанії виявили лише за останній місяць. Епіцентр другої хвилі в Мадриді. Для приборкання епідемії там влада ввела жорсткі карантинні обмеження та розпочала масове тестування. Кожен мешканець міста вже отримав повідомлення, з датою і часом, коли потрібно прийти до лікарні. Діагностику проводять за допомогою тестів на антигени. Для цього зразок береться із носоглотки, як і для ПЛР-тесту.

Коштують такі тести дешевше, ніж більшість аналогів. Вартість близько п'яти євро, або 170 гривень. Замість кількох днів на результати чекати треба лише 15 хвилин. Єдиний недолік - це достовірність результатів, яку в Європі довгий час ставили під сумнів. 

Іспанська влада заявила, що цього разу тести закупили із точністю понад 93%. Перевірка вже виявила чимало безсимптомних носіїв коронавірусу. Урядовці сподіваються, що ізоляція таких хворих допоможе взяти ситуацію під контроль.

Як повідомлялося, група вчених з Індії розробила дешевий і швидкий паперовий тест на COVID-19. Він може стати першим подібним тестом на коронавірус на ринку. Тест назвали Feluda - на честь відомого індійського вигаданого детектива. Регулювальний орган Індії з ліків вже схвалив тест для комерційного використання. Дія тесту заснована на технології редагування генів під назвою Crispr. Розробники обіцяють, що він даватиме результати менш ніж за годину і коштуватиме 500 рупій - близько 6,75 доларів. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація