В Індонезії блогери одними з перших отримали щеплення від COVID-19, щоб переконати молодь вакцинуватися

В Індонезії блогери одними з перших отримали щеплення від COVID-19, щоб переконати молодь вакцинуватися

Фото: скриншот з відео

Четверта за чисельністю населення країна світу вирішила, що інфлюенсери "позитивно впливатимуть на бажання молоді вакцинуватися".

В Індонезії місцевим Instagram-блогерам одним з перших зробили щеплення від COVID-19. У країні вирішили, що впливові особи у соцмережах мають бути одними з перших в черзі на вакцинацію, аби переконати решту населення у ефективності щеплення. 

Про це пише Reuters. 

Так, 13 січня, у перший день початку вакцинації разом з президентом Індонезії Джоко Відодо, щеплення отримав індонезійський телевізійник Раффі Ахмад, який може похвалитися майже 50 мільйонами підписників в Instagram.

"Хвала Аллаху вакцина... Не бійтеся вакцин", - написав 33-річний блогер під відео, на якому йому вводять дозу вакцини.

Представниця МОЗ Індонезії Сіті Надя Тармізі заявила, що рішення про включення інфлюенсерів разом із майже 1,5 мільйонами медичних працівників до першої фази вакцинації є обдуманою стратегією урядових комунікацій.

Як відомо, індонезійці є одними з найкращих світових користувачів платформ соціальних мереж, таких як Facebook, Twitter та Instagram.

Міністерство охорони здоров'я не повідомило, скільки інфлюенсерів стануть першими у черзі на вакцинацію, але серед інших, які отримали щеплення, були музиканти Аріель та Різа Сарасваті із гурту Noah. 

Ахяні Раксанагара, керівник медичного агентства Бандунга, заявив Reuters, що вони сподіваються, що артисти "передаватимуть позитивний вплив та повідомлення про вакцинацію, особливо для молоді".

Опитування минулого місяця показало, що лише 37% індонезійців бажають вакцинуватися, тоді як 40% обдумують це питання, а 17% відмовляються.

Чому деякі країни потрапили у скандали через вакцинацію від коронавірусу

Чому деякі країни потрапили у скандали через вакцинацію від коронавірусу

Повʼязані теми:

Наступна публікація