В Австрії запроваджують повний локдаун - канцлер Курц

В Австрії запроваджують повний локдаун - канцлер Курц

Фото: Associated Press

В країні закриють школи та магазини, в яких не продають товари першої необхідності. Цілодобово діятимуть обмеження на вихід з домівки.

Канцлер Австрії Себастіан Курц у суботу, 14 листопада, оголосив про посилення карантинних обмежень в країні. Австрія переходить від "часткового" до "повного локдауну".

"Хоча ніхто й не хоче другого локдауну, але він є єдиним засобом, який, як ми точно знаємо, є дієвим", - зауважив Курц у суботу.

Так, згідно з розпорядженням уряду Австрії, в країні закриють школи та магазини, в яких не продають товари першої необхідності. Крім того, в країні цілодобово діятимуть обмеження на вихід з домівки. Дозволятиметься лише виходити на роботу, навчання, для задоволення важливих потреб, догляду за іншими людьми та для прогулянок або спортивних вправ на свіжому повітрі.

Наразі комендантська година діє в країні від 20:00 до 6 години ранку.

Приватні зустрічі дозволяються лише з партнером чи партнеркою, окремими найближчими родичами чи іншими близькими людьми.

Відчиненими залишаються супермаркети, магазини з товарами для дому, аптеки і кіоски.

Школи переходять на дистанційне навчання.

Також, де це є можливим, на підприємствах має відбутися перехід працівників на віддалений режим роботи.

Нові обмеження діятимуть в Австрії від 17 листопада і попередньо до 6 грудня включно.

Кількість інфікувань коронавірусом в Австрії продовжує зростати попри "частковий локдаун", який уряд запровадив на початку листопада. Лікарі застерігають від переповнення відділень інтенсивної терапії у лікарнях.

Згідно з останніми даними ресурсу Worldometers, що відстежує поширення коронавірусної інфекції, в країні за останню добу підтвердили 9586 нових випадків інфікування коронавірусом та 53 жертви від COVID-19. Всього у країні зареєстрували понад 191,2 тисячі випадків інфікування коронавірусом, 1661 випадок смерті через ускладнення, викликані коронавірусною хворобою і понад 112,7 тисячі випадків одужання.

Європейські країни на тлі другої хвилі коронавірусу все активніше запроваджують карантинні обмеження

Європейські країни на тлі другої хвилі коронавірусу все активніше запроваджують карантинні обмеження

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація