В Англії пацієнтів з коронавірусом відправлять до готелів, аби звільнити ліжка для важкохворих - ЗМІ

В Англії пацієнтів з коронавірусом відправлять до готелів, аби звільнити ліжка для важкохворих - ЗМІ

Фото: Associated Press

У лікарнях Великої Британії перебувають понад 35 тисяч хворих на COVID-19.

В Англії тисячі пацієнтів достроково випишуть з медзакладів та відправлять додому чи до готелів, аби звільнити ліжкомісця для хворих на COVID-19 у критичному стані. 

Про це із посиланням на власні джерела повідомляє The Guardian.

"Очільники лікарень в Англії планують розпочати виписку пацієнтів на ранніх стадіях захворювання у таких масштабах, яких раніше не бачили, - пишуть у виданні. - Для створення "надзвичайних резервних можливостей" та призупинення часткового руйнування Національної служби охорони здоров'я".

Зазначається, що представники сфери охорони здоров'я звернулися до будинків для людей похилого віку із закликом розпочати прийом пацієнтів з коронавірусом, які перебували у лікарні, залишалися ізольованими впродовж двох тижнів та не мають нових симптомів.   

Тим часом Лондонська готельна група вже розпочала прийом пацієнтів-безхатьків із лікарні Кінгс-коледжу, які страждають від коронавірусу. 

Нині у лікарнях Великої Британії перебувають понад 35 тисяч хворих на COVID-19. Лише за останній тиждень ця кількість зросла на 6 213 пацієнтів. У Національній службі охорони здоров'я побоюються, що новий штам коронавірусу, який збільшив рівень захворюваності в Лондоні, а також Південно-Східній та Східній Англії, може призвести до критичної ситуації в медзакладах.

Наголошується, що пацієнтів, які перебувають у зоні медичного ризику, не проситимуть достроково залишити лікарню. 

20 грудня Велика Британія заявила про появу нового штаму мутованого коронавірусу "VOC – 202012/01", який передається набагато легше, аніж його попередники. За словами прем’єр-міністра Бориса Джонсона, вірус може бути на 70% більш заразним. 

Британські вчені вважають, що новий штам COVID-19 "VOC 202012/01" є на 56% більш заразним за попередників, і в наступному році він може призвести до збільшення показника госпіталізацій та смертей. 

У коментарі ТСН.ua лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський розповів, що мутація коронавірусу була прогнозованою і в цьому немає нічого дивного, а страх людей перед новою недугою "підігрівають" науковці

Мутації COVID-19: у чотирьох мандрівників з Бразилії виявили новий штам вірусу

Мутації COVID-19: у чотирьох мандрівників з Бразилії виявили новий штам вірусу

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація