В Алтайському краї медики заразилися коронавірусом після щеплення російською вакциною "Супутник V"

В Алтайському краї медики заразилися коронавірусом після щеплення російською вакциною "Супутник V"

Ймовірно, у медиків не встиг сформуватися імунітет.

У Росії в Алтайському краї троє медиків, які одними з перших отримали вакцину від COVID-19 "Супутник V", повідомили про позитивні результати тестів на коронавірус.

Про це у вівторок, 10 листопада, із посиланням на управління преси та масових комунікацій регіону пише "ТАСС".

"Імунітет у хворих медиків, які пройшли вакцинацію, ймовірно, не встиг сформуватися до моменту зустрічі зі збудником COVID-19. Тільки це могло стати причиною зараження", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вакцина є двокомпонентною: через три тижні після першої ін'єкції людина отримує другу. Вакцинованою та, відповідно, захищеною від коронавірусної інфекції людина вважається через три тижні після другого щеплення, а до цього часу в неї формується імунітет. 

Загалом з першої партії вакцин в Алтайський край надійшло 42 комплекти. Друга партія в обсязі близько двох тисяч доз надійде у першому кварталі 2021 року.

Минулої доби в регіоні зареєстрували 234 нових випадки зараження COVID-19, після чого загальний показник збільшився до 21 499.

Від початку пандемії в Росії нову коронавірусну інфекцію підхопили 1 817 109 людей. З них 31 161 пацієнт помер від ускладнень захворювання, тоді як ще 1 350 741 - вилікувався.

Нагадаємо, наприкінці року Угорщина почне імпортувати російську вакцину "Супутник V" для проведення власних випробувань.

"Супутник V" створена Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології імені М.Ф.Гамалії МОЗ РФ та зареєстрована в Росії 11 серпня. Ця вакцина стала першою у світі, хоча її клінічні випробування тривають і досі. Водночас кілька країн зголосилися взяти її для власних тестувань. 

Втім, Європейський Союз не збирається закуповувати або допускати на європейський ринок вакцини проти коронавірусу російського або китайського виробництва. 

Американська і німецька компанії тестують вакцину від коронавірусу

Американська і німецька компанії тестують вакцину від коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація