В Африці зафіксували новий штам коронавірусу, який може містити до 40 мутацій

В Африці зафіксували новий штам коронавірусу, який може містити до 40 мутацій

Фото: Associated Press

Виявлений варіант патогену досліджують в одній з лабораторій в ПАР, однак вже є "привід для занепокоєння".

В Африці виявлено новий штам коронавірусу SARS-CoV-2, який може містити в собі до 40 мутацій. 

Про це в четвер, 1 квітня, повідомив керівник Африканського центру з контролю і профілактики захворювань (Africa CDC) Джон Нкенгасонг на пресконференції в Йоганнесбурзі.

За його словами, новий варіант був вперше зафіксований у громадян Танзанії, які приїхали в Анголу, передає інформагенція dpa.

Наразі виявлений варіант патогену досліджують в одній з лабораторій в Південно-Африканській Республіці (ПАР), однак вже є "привід для занепокоєння", позаяк поки немає даних про ефективність вже розроблених вакцин у разі застосування проти нього, зазначив очільник Africa CDC.

Нкенгасонг також вказав на те, що Танзанія, звідки, ймовірно, почалося поширення нового варіанту, з середини 2020 року не надає даних щодо захворюваності на COVID-19. Обмежувальні заходи для боротьби з пандемією були запроваджені в Танзанії пізніше, ніж у багатьох інших країнах, і не були досить жорсткими, додав очільник Africa CDC.

За його словами, Африка "повільно рухається в бік третьої хвилі" пандемії. Згідно з даними Africa CDC, випадки зараження британським варіантом коронавірусу B. 1.1.7., який є більш заразним за попередників, а також південноафриканським варіантом B. 1.3.5.1. були зафіксовані в 18 різних африканських країнах. Особливо сильне зростання COVID-захворюваності спостерігається в Центральній, Східній і Північній Африці.

Тим часом в Україні лабораторно підтвердили "південноафриканський" штам коронавірусу. При цьому "британський" штам виявили в усіх областях. 

Новини світу: президент Танзанії, який заперечував небезпеку коронавірусу, помер

Новини світу: президент Танзанії, який заперечував небезпеку коронавірусу, помер

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація