"Уже налаштувалися на свята": у МЗС відповіли, чи зможуть українці полетіти на відпочинок на Новий рік-2021

"Уже налаштувалися на свята": у МЗС відповіли, чи зможуть українці полетіти на відпочинок на Новий рік-2021

Фото: Associated Press

Обмежити авіасполучення можуть, якщо станеться форс-мажор із коронавірусом.

Припиняти авіасполучення або обмежувати подорожі на період новорічно-різдвяних свят уряд України не планує. Але така імовірність існує, якщо у світі виникне форс-мажорна ситуація з коронавірусом.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу 24 грудня.

Рішення не обмежувати авіасполучення міністр пояснив тим, що українці вже запланували новорічні відпустки. Водночас Кулеба закликав громадян максимально дотримуватися карантинних заходів у разі подорожі.

Зі слів Кулеби, Україна може змінити рішення, якщо істотно буде збільшуватися кількість хворих на коронавірус, але услід за іншими країнами "поспішні рішення" Кабмін не ухвалюватиме. Зокрема, це стосується і закриття авіасполучення з Великою Британією через виявлення там нового штаму коронавірусу.

"Уряд розуміє, що люди налаштувалися на свята, і не планує вводити якісь обмеження на авіасполучення... Будемо сподіватися, що нічого форс-мажорного не станеться в найближчі тижні у світі (я маю на увазі форс-мажорів, пов'язаних із пандемією), нам не доведеться переглядати це рішення. На сьогодні позиція уряду така", — сказав очільник МЗС.

Нагадаємо, уряд дозволив ресторанам та кафе у новорічну ніч працювати до 07:00 ранку, а не до 01:00 ночі, як було раніше.

Повʼязані теми:

Наступна публікація