Урядовці Канади знехтували рекомендаціями та вирушили за кордон на новорічні свята: як їх покарали

Урядовці Канади знехтували рекомендаціями та вирушили за кордон на новорічні свята: як їх покарали

Фото: Associated Press

Напередодні свят жителів Канади закликали залишатися вдома. Дехто з урядовців знехтував цією рекомендацією.

Семеро урядовців канадської провінції Альберта були покарані за святковий відпочинок за межами країни, оскільки вони проігнорували рекомендацію уникати необов'язкових поїздок під час пандемії COVID-19.

Про це повідомляє The Guardian.

В Альберті нині фіксують найвищі в Канаді показники захворюваності на COVID-19. У зв'язку із цим напередодні новорічних та різдвяних свят жителів провінції закликали залишатися вдома та уникати вильотів з метою відпочинку, аби запобігти новому сплеску.

Втім, дехто із урядовців знехтував цією рекомендацією. "Це викликало побоювання, що їхня поведінка може підірвати довіру до боротьби Канади з пандемією", - пишуть у виданні. 

Минулого тижня прем'єр-міністр Альберти Джейсон Кенні відмовився вживати заходів щодо політиків за поїздки, однак в понеділок, 4 січня, змінив рішення.

Зокрема, Кенні звільнив очільника своєї адміністрації, ухвалив відставку міністра муніципальних справ, а також понизив п'ятьох членів Об'єднаної консервативної партії у зв'язку з їхніми подорожами за кордон впродовж двох останніх тижнів. 

"Мільйони альбертанців за останні 10 місяців принесли реальні жертви, щоб допомогти захистити одне одного. Вони мають рацію, що зляться на людей на керівних посадах, які відпочивають за межами країни", - написав Кенні у Facebook.

Зазначається, що депутат-консерватор Девід Світ оголосив про відставку з посади голови парламентського комітету. Він визнав, що їздив на відпочинок до США, не повідомивши про це однопартійців.

Ще один скандал розгорівся навколо міністерки муніципальних справ Трейсі Аллард, яка є однією з розробниць стратегії вакцинації від COVID-19 в провінції. Аллард нещодавно здійснила сімейну поїздку на Гаваї.

Також про переліт за кордон розповів керівник апарату Кенні Джеймі Хаккейбей, який на свята подорожував до Великої Британії. Зазначається, що повертатися йому довелося через США, оскільки рейси між Великою Британією та Канадою були скасовані на тлі виявлення нового штаму COVID-19.

Раніше у Канаді міністр фінансів однієї з провінцій позбувся посади через відпочинок на Карибських островах. Все тому, що через коронавірус громадян Канади просили не виїздити за кордон та уникати необов'язкових поїздок. 

У Канаді починається масова вакцинація, а в Англії знайшли новий штам коронавірусу

У Канаді починається масова вакцинація, а в Англії знайшли новий штам коронавірусу

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація