Уряд відмовився від карантину вихідного дня

Уряд відмовився від карантину вихідного дня

Фото: Associated Press

В країні діятимуть обмеження "помаранчевої" зони карантину.

Кабінет міністрів відмовився від карантину вихідного дня: на вихідних і в будні діятиме обмеження "помаранчевої" зони на території всієї країни.

Про це під час засідання уряду 2 грудня повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, наразі Кабмін напрацьовує рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Про них повідомлять за сім днів, згідно до рішення Верховної Ради. 

"Важливою для нас є думка регіонів. Тому ми провели опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів та очільників обласних державних адміністрацій", - повідомив Шмигаль. 

Крім того, керівники міст та голови ОДА підтримали позицію щодо повної заборони або введення часткових обмежень стосовно діяльності святкових ярмарків та проведення концертів на новорічні свята.

"Встановлення міської новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування підтримують майже 60% представників органів місцевого самоврядування", - розповів очільник Кабміну. 

Як повідомлялося, міністр культури Олександр Ткаченко пропонує запланувати двотижневий жорсткий карантин під час новорічних і різдвяних свят, а також відмовитись від масових заходів. Водночас уряд має допомогти всім, хто фінансово потерпає в умовах безробіття. 

Говорять про посилення обмежень на свята і в Офісі президента. Радник керівника ОП Тимофій Милованов каже, що різдвяні свята — гарна нагода посилити карантинні обмеження в Україні. 

Лідер "Слуги народу" Давид Арахамія заявив, що Кабінет міністрів розглядає можливість введення "інтелектуального локдауну". Він буде враховувати ситуацію із захворюваністю на коронавірус у кожному регіоні. 

Локдаун в Україні: уряд визначається із можливими датами

Локдаун в Україні: уряд визначається із можливими датами

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація