Уряд дозволив продавати побутову хімію та пресу під час локдауну

Уряд дозволив продавати побутову хімію та пресу під час локдауну

Фото: УНІАН

До запровадження локдауну Кабмін детальніше поінформує громадян про всі деталі майбутнього посиленого карантину.

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні у вівторок, 5 січня, розширив список товарів, дозволених до продажу під час жорстких карантинних заходів в Україні.

Про це повідомив народний депутат від "Слуги народу", представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан в ефірі  "Україна 24" .

"На позачерговому засіданні Кабміну сьогодні рішень щодо нових дат локдауну не ухвалювалося. За ініціативи голови МОЗ Максима Степанова було конкретизовано перелік товарів, які можуть підпадати під заборону продажу на час локдауну. Була надана можливість продажу побутової хімії та друкованої преси. Ці зміни МОЗ сьогодні додав до списку товарів, які можна придбати", - заявив він.

За словами Мокана, упродовж наступних днів до запровадження локдауну уряд детальніше поінформує громадян про всі деталі майбутнього посиленого карантину.

Нагадаємо, що уряд ухвалив рішення про посилення карантину в Україні від 8 до 24 січня включно 2021 року. Відповідну постанову Кабмін затвердив під час позачергового засідання 9 грудня. Також вона передбачає і подовження режиму надзвичайної ситуації та дії обмежень "помаранчевої" зони, які діють і зараз, до 28 лютого. 

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Україні у четвер, 7 січня, можуть переглянути рішення про посилення карантинних заходів. Наразі влада аналізує статистику щодо хворих на коронавірус. 

Локдаун в Україні можуть перенести

Локдаун в Україні можуть перенести

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація