Українська компанія замовила 5 млн доз китайської вакцини Sinovac

Українська компанія замовила 5 млн доз китайської вакцини Sinovac

Фото: Associated Press

Партія вакцини має надійти у березні.

Українська група фармацевтичних компаній "Лекхім" уклала угоду з китайським виробником вакцин Sinovac Biotech щодо постачання в Україну 5 мільйонів доз. Вакцину мають доправити у І півріччі 2021 року.

Про це повідомляє пресслужба компанії. 

Згідно з угодою, у березні 2021 року Україна зможе отримати вакцину проти коронавірусу виробництва Sinovac Biotech, 2022 року – налагодити виробництво вакцини на українському підприємстві ПрАТ "Лекхім-Харків", а від 2025 року планується організувати повний цикл виробництва основного переліку вакцин.

Зазначається, що переговори тривали протягом 10 місяців щодо співпраці з дистрибуції та локалізації виробництва вакцини в Україні терміном на 5 років.

Крім того, перші поставки вакцини в Україну для проведення масової вакцинації очікуються в лютому. Договір укладено з китайською фармкомпанією Sinovac Biotech.

Нагадаємо:

  • Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії "Sinovac Biotech" проти COVID-19. В межах першого контракту Україна отримає 1,9 мільйона доз вакцини. Щеплення буде безкоштовним. 
  • "Sinovac Biotech" є найбільшою китайською компанією з виробництва вакцин. Щорічно вона виготовляє від 300 до 500 мільйонів доз вакцин, які схвалені в 34 країнах світу. Компанія розробила та вивела на ринок вакцини проти гепатиту А і В, вірусів грипу, включно з пташиним, паротиту. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація