Україні погодили 8 мільйонів безкоштовних доз вакцини від коронавірусу - Ляшко

Україні погодили 8 мільйонів безкоштовних доз вакцини від коронавірусу - Ляшко

Фото: Віктор Ляшко/Facebook

Україна отримає таку кількість безкоштовної вакцини завдяки проєкту COVAX.

Україна отримала від програми Всесвітньої організації охорони здоров'я - COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від COVID-19. Тепер, додатково до запланованих закупівель вакцини за бюджетні кошти, Україна вже гарантовано отримає понад 8 млн доз вакцини безкоштовно.

Про це сьогодні, 12 грудня, повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

"Шприци для ін’єкцій також. Продовжуємо працювати над тим, щоб холодильне обладнання (+2 … +8) для пунктів щеплення приїхало у найкоротші терміни.  МОЗ залучатиме до процесу логістики ДП "Укрвакцина" та приватні компанії (для забезпечення доступу до обладнання для ультра-холодного зберігання, із температурним режимом -60/-80 градусів Цельсія)", - написав Ляшко.

І додав, що жодна вакцина в світі не розроблялась так швидко, як вакцина від COVID-19.

"І це реально безпрецедентний факт! Це дає надію на подальші наукові винаходи в профілактиці інфекційних хвороб. Але тепер міжнародна спільнота повинна встановити новий стандарт доступу і справедливого розподілу цих вакцин. Доступ до COVID-вакцини через COVAX визначає майбутнє глобальної системи охорони здоров’я. Україна повноцінний член цієї команди", - підсумував Віктор Ляшко.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш звернувся з проханням про виділення $4,2 млрд протягом наступних двох місяців для програми Всесвітньої організації охорони здоров'я COVAX - проєкту щодо закупівлі і доставки COVID-вакцин для найбідніших верств населення світу. 

Він заявив, що фінансування програми COVAX є єдиним способом гарантувати, що вакцини від коронавірусу будуть доступні всім верствам населення.

Хто першим у світі отримав вакцину від коронавірусу

Хто першим у світі отримав вакцину від коронавірусу

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація