Україна може отримати вакцину від коронавірусу в найкоротші строки: кого вакцинуватимуть першими

Україна може отримати вакцину від коронавірусу в найкоротші строки: кого вакцинуватимуть першими

Фото: Associated Press

Степанов розповів, коли очікуються перші поставки вакцини проти коронавірусу в Україну.

 Міністр охорони здоров'я Максим Степанов провів перемовини телефоном з тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін. Під час розмови він звернувся до неї з проханням розглянути Україну як потенційного пріоритетного кандидата на отримання вакцин проти COVID-19 в “режимі тестування та використання у надзвичайних ситуаціях”.

Про це повідомив очільник МОЗу  соцмережі.

"Пані Крістіні Квін запевнила, що разом із командою зробить усе можливе, аби отримання вакцини Україною відбулося якомога скоріше. Окрім того, наприкінці першого-на початку другого кварталу 2021-го року ми очікуємо на поставки вакцини у рамках ініціативи COVAX — у п‘ятницю я підписав відповідні технічні документи з альянсом GAVI. Згідно цієї ініціативи ми розраховуємо на отримання близько 8 млн доз вакцини проти COVID-19", - розповів Степанов.

Він зазначив, що МОЗ налагоджує домовленості щодо поставок вакцини проти коронавірусної інфекції з кількома її виробниками, щоб максимально задовольнити потребу всієї України.

Міністерство також склало графіки вакцинації та визначило пріоритетні групи, яким  щеплення проводитиметься у першу чергу.  Це - медичні працівники, освітяни, працівники Нацполіції, а також групи ризику за віком та станом здоров’я.

Нагадаємо, що світ розпочинає вакцинацію від коронавірусу. Першою щеплення почала робити Велика Британія сьогодні, 8 грудня.

Максим Степанов попросив американське посольство надати Україні вакцини від COVID-19 якнайшвидше

Максим Степанов попросив американське посольство надати Україні вакцини від COVID-19 якнайшвидше

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація