Угорщина відмовилася від закупівель російської вакцини від коронавірусу

Угорщина відмовилася від закупівель російської вакцини від коронавірусу

Фото: Associated Press

Угорці можуть купувати вакцину в Китаю.

Угорщина відмовилася від закупівель російської вакцини від коронавірусу, повідомило агентство Reuters з посиланням на главу адміністрації прем'єр-міністра країни Віктора Орбана.

Чиновник зазначив, що в Росії не вистачає потужностей для виробництва вакцини, і тому Будапешт буде купувати її або за механізмом закупівель Євросоюзу, або безпосередньо з Китаю.

В Росії, своєю чергою інформацію спростовують.

"Інформація про те, що Угорщина вирішила не замовляти у Росії вакцину від коронавірусу "Супутник V" є "ще одним прикладом fake news в поважному ЗМІ". РФПІ працює з регулюючими органами над отриманням дозволів регулюючих органів в Угорщині", заявили в коментарі РБК в Російському фонді прямих інвестицій.

Зазначимо, що в середині листопада міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі країни Петер Сійярто повідомив, що кількох тижнів до Угорщини надійде невелика партія російської вакцини від коронавірусу "Супутник V" для проведення лабораторних випробувань. Він уточнив, що якщо тестування покаже її ефективність, то в другій половині січня Угорщина почне приймати великі постачання "Супутника V". Сіярто тоді зазначив, що розробники російської вакцини повідомили про її 92-відсоткову ефективність і це "хороші новини" для Угорщини.

Україна закупить понад 2 мільйони доз вакцини китайського виробництва від коронавірусу

Україна закупить понад 2 мільйони доз вакцини китайського виробництва від коронавірусу

Повʼязані теми:

Наступна публікація