Угорщина хоче ввести жорсткіші обмеження на кордонах: в'їзд з України можуть заборонити

Угорщина хоче ввести жорсткіші обмеження на кордонах: в'їзд з України можуть заборонити

Україну пропонують занести до списку "червоної зони".

Угорщина від 15 липня планує ввести нові обмеження на в'їзд до країни через ризики другої хвилі COVID-19. Для іноземців з країн "червоної зони" можуть закрити кордони.

Про це повідомив глава адміністрації прем'єр-міністра Гергей Гуляш, йдеться на сайті уряду Угорщини. 

На найближчому засіданні уряд планує ухвалити рішення про поділ країн на три зони - "зелену" (потенційно безпечну), "жовту" та "червону" (найнебезпечнішу).

Згідно з новими правилами іноземці, які прибуватимуть з країн "жовтої" зони повинні пройти карантин. Що стосується іноземців з країн "червоної зони", для них в'їзд до Угорщини хочуть заборонити.

До "червоної зони" занесли Україну, Білорусь, Молдову та балканські країни. Росія, Сербія і Румунія - у списку "жовтих" країн.

Також правила для в'їзду планують змінити і для громадян Угорщини. У разі повернення з країни "жовтої зони", вони повинні будуть пройти карантин до першого негативного тестування. У випадку "червоної зони" - для завершення карантину необхідно здати два тести.

Громадянам, які повертатимуться з країн "зеленої групи" не потрібно буде дотримуватися карантину. 

Водночас обмеження не стосуються іноземців, які перетинають кордон Угорщини транзитом або здійснюють вантажні перевезення. 

Нагадаємо, пропуск осіб і транспортних засобів, які їдуть транзитом через Угорщину, відтепер здійснюється лише з гуманітарних коридорів у двох пунктах пропуску. Йдеться про "Берегшурань" – "Лужанка" і "Захонь" – "Чоп (Тиса)".

Повʼязані теми:

Наступна публікація