У Житомирській області підтвердили одинадцяту смерть від коронавірусу

У Житомирській області підтвердили одинадцяту смерть від коронавірусу

Фото: УНІАН

Нову коронавірусну інфекцію на Житомирщині підхопили 455 людей.

У вівторок, 5 травня, у Житомирській області зафіксували одинадцятий летальний випадок COVID-19.

Від ускладнень нової коронавірусної інфекції помер 89-річний мешканець Бердичева. Про це повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко у Facebook.

"22 квітня у пацієнта було діагностовано коронавірус, протягом 12 днів він лікувався амбулаторно. 3 травня був госпіталізований до Житомирської ЦРЛ", - розповів посадовець. 

Також зазначається, що впродовж доби на Житомирщині підтвердили ще 7 випадків інфікування коронавірусом серед пацієнтів від 17 до 58 років, тоді як кількість вилікуваних від нової недуги зросла на 6 осіб. Серед одужалих, зокрема, однорічний хлопчик та дворічна дівчинка.

Від початку спалаху в Житомирській області нову коронавірусну інфекцію підхопили 455 людей, 11 із них померли від ускладнень. Найбільше заражених у Житомирі (153 хворі), Коростені (97 хворих) та Бердичеві (88 хворих). Серед інфікованих - 74 медпрацівники. Щонайменше 29 пацієнтів вже одужали від COVID-19.  

Як повідомлялося, 5 травня у Житомирі підприємцям дозволили відкрити салони краси та кав'ярні. Як вони працюють - читайте у матеріалі ТСН.ua. Окрім того, у місті через спалах коронавірусу на карантин закрили одну з лікарень. Тут інфіковано 16  лікарів, серед них, зокрема, 5 завідувачів відділень та медичний директор закладу.

Нагадаємо, що у суботу COVID-19 виявили у заступника голови Житомирської ОДА. Чиновник перебуває на самоізоляції. Минулого тижня в Житомирській області від коронавірусу помер 18-річний хлопець. Наразі він є наймолодшою жертвою коронавірусної інфекції в Україні. 

☑ За результатами лабораторного дослідження 127 проб, кількість хворих на COVID-19 зросла на 7 осіб, 2 повторні проби...

Опубліковано Віталієм Бунечком Вівторок, 5 травня 2020 р.

Нагадаємо, від 11 березня на всій території України запроваджений карантин задля протидії новому коронавірусу.

Обмежено проведення масових заходів, закриті кордони, роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями також обмежено, заклади громадського харчування не працюють.

Наразі карантин подовжено до 22 травня. Однак вже від 11 травня має відбутися низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків, кафе тощо.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram! 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація